diumenge, 17 d’agost del 2008

El viatge s'acaba, però s'acaba bé

Bé gent, s'ha acabat l'arròs que diuen. Ja som a casa i tenim unes quantes coses per explicar-vos ja que va ser difícil trobar wifis, ´ves per on en els llocs més poblats va costar més que enlloc, potser perquè quan trobavem un aparcament tampoc ens podiem moure gaire. Doncs us vam dixar que marxavem de Bergen. Al matí del dia 6 vam visitar altre cop Bergen, com no, va fer el ruixat de rigor. Al migdia marxavem ja en direcció Oslo. La carretera que va de Bergen a Oslo. Avui farem uns quants quilòmetres per acostar-nos a Oslo i vorejarem el nostre últim fiord . Eltemps no acompanya i ens parem a dormir al costat del fiord a la localita de Eide. L'edemà al matí agafem el nostre últim ferry i continuem el trajecte per la carretera nº 7 , una ruta turística nacional i per tant molt i molt bonica, amb tot de salts d'aigua en el seu recorregut, un d'ells de 180 metres. La nostra sort no canvia i durant tot el trajecte la pluja ens acompanya i avui amb una intensitat considerable, per tant ens perdem part del fabulós paisatge. Això fa que avancem quilòmetres més depressa del que haviem previst i parem a dormir a escassos 50km de Oslo a la localitat de Hossefoss.

El dia 8 va començar amb una mica de més bon temps i ens vam disposar a entrar a Oslo i vam anar directament al parc Vigeland, un bonic parc amb estatues humanes força espectaculars. Després vam començar la nostra visita a la ciutat. Oslo no és un ciutat especialment bonica però és molt espaiosa i té els seu raconets: el port, el palau reial, elarc Vieland, la galeria nacional el carrer comercial o KArl Johans gate. Avui ens he trobat amb en Guillem i l'Anna que acaben d'arribar a Oslo preparats per començar el seu viatge. Els expliquem tot els que podem i ens despedim desitjan-nos bon viatge ( uns amunt i els altres avall ). Després d'una bona caminada tornem a l'autocaravana i decidim passar la nit fora de la ciutat de Oslo i tirem ja cap al sud i dormim al port de la població de Son prop de Moss.

El dia 9 es converteix en dia de viatge que ens porta fins a Copenhagen, el dia ha estat radiant i el sol ens ha acompanyat, aparquem força aprop del centre de Copenhaguen i anem a dormir d'hora, la intenció de demà amb aquest temps és agafar les bicis i visitar tot el que poguem de la ciutat. Lendemà al matí altre cop la maleida pluja. Ha estat plovent tota la nit i al matí no té gens de ganes de parar o sigui que les bicis es queden al garatge i acostem l'autocravana fins gairebé el centre, és diumenge i no cal pagar aparcament i n'hi ha força. Visitem la sireneta ( patètica ) el palau reial el canl principal, la basílica però amb aquesta pluja la visita d'un dia es redueix a mig. Quan ens disposem a marxar veièm tota una guarnició de gala amb l'orquestra pel mig del carrer, els seguim i es dirigeixen cap al palau reial per fer el canvi de guardia. Suposem que deu ser com la festa major avui perquè entre els focs d'artifici d'aquesta nit i el canvi de guardia força espectacular alguna cosa deu passar. Doncs amb aquest acte ens despedim i marxem cap a la autocaravana, queden encara 2037 km per arribar a casa i tot el que poguem fer avui ne ens quedarà per demà.

LA tornada a casa ha estat travessant la illa de Copenhaguen i ferry fins a Alemanya i tirem ja quilometres cap al sud, cal aprofitar que és diumenge i no volten gaires camions. Dormim en una àrea d'autopista passat Bremen. El nostre recorregut de baixada varia una mica del de pujada i ens desviem una mica cap a l'oest per travessar luxemburg i entrar a frança, avui arribarem uns quilometres més al sud de Lyon on sortirem de l'autopista per passar la nit ( les àreas del sud de frança són poc segures ) i res el dia 12 a les 4 de la tarda arribem al nostre destí, Sant Pere de Torelló. Han estat 11621 km en 5 setmanes inoblidables. Aquest ha estat un resum de la baixada i ens queda pendent poder donar-vos un últim resum més general i un petit passe de fotos per la web o sigui que encara ens podeu consultar algun dia. Gràcies a tothom per les més de mil visites del blog i pels comentaris que ens han fet riure i companyia durant aquest temps fora de casa.
fins aviat

Roger i Laura