dijous, 24 de juliol del 2008

Lofoten, a mitges



Hola, doncs si diem a mitges perquè les illes Lofoten les haurem vist bàsicament la metiat de baix, i quan diem de baix no volem dir la part sud, sinó la meitat de bix perquè la de dalt ha estat coberta quasi sempre per la boira. Doncs això, les illes Lofoten son un seguit de muntanyes molt escarpades que surten del mar gairebé de forma vertical ( hi hem vist molts escaladors per aquí ) estan considerades de les 10 illes més boniques del món i de segur que ho son però... nosaltres hem de dir que a mitges ( la part de baix és molt maca) però segur que ho són. De tant en tant quan la boira ha escampat una mica es poden veure uns pics alts i escarpats a tocar el mar i et preguntes com pot ser que aquí hi visqui algú?, doncs sí, està ple de poblets de pescadors amb les seves casetes de colors els seus molls de fusta ... La veritat és que els humans ens fotem en qualsevol racó. A més les Lofoten també tenen un altre element que les fa força curioses, les platges. Sí sí, platges de sorra blanca com les del carib i en conseqüència aquella aigua amb aquells colors turquesa ( no volem ni pensar com deuen ser amb un bon sol, quina ràbia!!!).

Ahir vam anar a dormir a Eggum, un poblet d'aquells que ens agraden: cara nord, final d'una carretera ... resulta que al final del poble continua una carretera de carro però abans hi ha un cartell i una guardiola. Hi diu que si vols pasar la nit allà paguis 20 corones (2,25€) i així ho vam fer, també ho van fer un munt d'autocaravanes més i un bus de txecs que van parar les tendes enmig d'un prat prop de Eggum. Feia molt de vent i estava força núvol, o sigui que sol de mitjanit, res de res. Nosaltres voliem sortir amb les cadires mirant amunt per si el senyor google earth decidia fer una foto a Eggum aquest dia però no creièm que amb tants núvols gastés targeta de memòria. Vam passar la nit a Eggum i avui al matí ( 24-7) hem marxat a fer la següent illa Lofoten la Flakstad.

Hem anat al poble de Mortsund a veure una colònia d'ocells que no hem trobat, en canvi ens hem trobat un senyor gallec que es dedica a venir un cop al més a les Lofoten a comprar bacallà, evidentment no només per ell, sinó que l'exporta al nostre país perquè les avies i mares que ens saben puguin fer el bacallà amb panses. Aquí està plè d'assecadors de bacallà però ara hi ha totes les estructures de fusta buides i els tenen ja tots secs i en palets ( palets d'uns 2m d'alçade plens de bacallans secs un sobre els altres amb la boca oberta fan força malt efecte i pudor). Després hem visitat un poble de pescadors molt bonic Nusfjord. En aquest poble les casetes a l'hivern serveixen per hostatjar-hi pescadors i a l'estiu turistes o sigui que aprofiten les casetes tot l'any. És el poble pescador més antic i ben conservat de les Lofoten. Ara som prop de Moskenes on hem buscat conexió a internet. Resulta que a partir de dissabte pinta bon temps aquí, però nosaltres segurament ja serem fora. Hem de travessar amb ferry (3-3,5hores) altre cop fins a terra ferma o bé recular 650km, de segur que agafarem el ferry. Pels possibles interessats ( Anna i Guillem) nosaltres encara no hem passat de 15ºC però encara estem per sobre el cercle polar àrtic, ja us direm més avall com pinta el temps.

Records i...
fins al pròxim wifi

Avui la senyal wifi és molt pobre i no podem penjar fotos , serà en el pròxim
Roger i Laura

5 comentaris:

Anònim ha dit...

r esas fotiquis de lofoten, recuerdos i a cuidar-se, si voleu us podem deixar uns 10 graus aquí estem a 30, ok?

m@rc i laia

Anònim ha dit...

HOLA GUAPOS
VOSALTRES US CONSERVE-HO AMB ELS MENYS DE 15º I LA BOIRA I AQUI JA BUFEM,DONS FINALMENT S´HA DECIDIT
ARRIBAR LÉSTIU.
A VEURE SI AMB TANTA BOIRA ,TANS ACANTILATS,I TOT TANT MARAVELLOS
US I PERDE-HO
BE SOR QUE LA MARIA JA US DEU DONAR EL TOQUE DE TANT EN TANT OI?
UNA FORTA ABRAÇADA
ELS DE L'AVINGUDA ATLANTIDA....

Anònim ha dit...

Hola

Anònim ha dit...

Hola perella veig que tot va bé.
Vosaltres molt frescos i nosaltres molta calor.
Nosaltres disfrutem d'aquest viatge per la petita pantalla.
Una abraçada
Tieta Mariangels

Anònim ha dit...

holis